Passa al contingut principal

No al tancament de l'escola Can Montllor de Terrassa!

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat l'eliminació de fins a 73 grups de P3 a Catalunya i el tancament de set escoles al conjunt del país. Segons Rigau, la davallada demogràfica que provoca el tancament de línies a P3 afectarà dos centres que s'integraran en un altre (l'escola El Castell de Tona s'integrarà en l'Era de Dalt i, a Terrassa, l'escola Can Motllor en la Roser Capdevila). Dues escoles més es transformaran en centres de secundària (Sant Baldiri a Lliçà d'Amunt i Vilamagore a Sant Pere de Ribes). Finalment, tres centres es tancaran progressivament (l’escola Poble Nou de Pineda de Mar, la Gil Cristià de Selva del Camp i la Xarau de Cerdanyola del Vallès).
 
Davant aquesta notícia, el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, rebutja els arguments de la conselleria i afirma que “la Generalitat aplica retallades ideològiques” i que aquests tancaments d'escoles i d'aules “són injustos i classistes”. Martos demana “que no es tanqui l'escola Can Montllor de Terrassa perque és necessària la seva continuïtat” i exigeix “més recursos per l'educació pública, ja que la xarxa pública assegura valors de llibertat i d'igualtat”. A més, denuncia “els intents de CiU per privatitzar l'ensenyament, posar per damunt de tot la lògica del mercat i sacrificar l'escola pública catalana en favor d'escoles privades elitistes i classistes”.
 
Finalment, Ivan Martos ha proclamat avui “la nostra defensa d'EUiA de l'educació pública i dels seus valors qualitatius i humans, de l'exigència de la millora dels seus recursos, el nostre rebuig a més retallades i el nostre total suport a les mobilitzacions que convoqui l'AMPA de l'escola Can Montllor per la continuïtat del centre”. Sentencia afirmant que “la ciutadania de Terrassa ha de tornar a lluitar per a tenir escoles als nostres barris, avui tots som estudiants, professores i pares de l'escola Can Montllor”.

Davant d’aquest panorama, el regidor a Sabadell, diputat i portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió d’Ensenyament i Universitat i responsable d’Educació d’EUiA, Joan Mena, lamenta aquest nou atac a l'escola pública catalana. “Cada vegada que es tanca un grup de P3 s'està fent una aposta en ferm per acabar tancant de forma progressiva una escola”, ha declarat el diputat. Mena ha volgut assenyalar que el Departament tancarà 61 grups a l'escola pública i 13 a la privada concertada, “una mostra més de què el model d’escola de la consellera és el del concert”.

El diputat roig i verd ja va acusar Rigau -en la seva compareixença a la Comissió parlamentària d'Ensenyament i Universitat- d'estar “desmuntant l'escola pública” per afavorir la privada: “amb l’anunci fet oficial ahir es confirma aquest desmuntatge”, ha declarat Mena. El diputat considera que “el Departament d'Ensenyament està recomanant clarament a les famílies que matriculin els seus fills i filles a les escoles privades concertades en detriment de la pública, per tal de tenir excusa per a poder continuar tancant progressivament centres en un futur”.

Mena ha recordat que aquest no és el primer curs que el Departament d'Ensenyament tanca línies o escoles de primària, ja que el curs passat també va aplicar aquesta política d'austeritat en l'àmbit educatiu. “Tancar escoles públiques i especialment línies a P3 és posar barreres a la cohesió social, a l'èxit escolar i a la igualtat d'oportunitats en un moment on les famílies estan travessant un període de gran vulnerabilitat”, ha avisat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament.

Per aquesta raó ha instat a Irene Rigau “a reflexionar o deixar pas a un altre lideratge a la Conselleria si no és capaç de traslladar al conjunt del govern la importància de l'educació pública i, per tant, la necessitat d'augmentar les inversions”. Malauradament, però, Mena creu demostrat que “el model ideològic d'escola per al govern de CiU és el de la privada concertada”.

En conseqüència, el diputat d’ICV-EUiA ha reiterat el suport de la coalició “a totes les mobilitzacions territorials i sectorials en defensa de l'escola pública catalana” i ha anunciat que faran un acompanyament des de l'àmbit institucional al Parlament i als ajuntaments on tenen representació. “No podem permetre que les retallades continuïn afectant un dret bàsic com l'educació. Exigirem a Rigau, al Parlament i al carrer, que aturi aquesta política nefasta de retallades”, ha sentenciat Mena.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!